Učesnike protesta “1 od 5 miliona” gađali čašom

VIDEO K9: Protest „1 od 5 miliona“ održan u petak u Novom Sadu obeležio je incident u kojem su učesnici protesta gađani čašom iz kafića pored kojeg su prolazili.

0
151

Građanski protesti “1 od 5 miliona” u Novom Sadu nastavljeni su i prošlog petka, a skup ispred SNP-a započet je sednicom takozvanog “otvorenog parlamenta” u kojem su organizatori protesta razgovarali s građanima o formi i metodama narednih protestnih skupova u Novom Sadu, ali i u čitavoj Srbiji.

Podizanjem letaka sa zelenom bojom više stotina okupljenih građana je jednoglasno prihvatilo predlog da protest ubuduće menja svoju dosadašnju lokaciju, navodeći primer Limanskog parka kao jedno od žarišnih mesta oko čije budućnosti se već izvesno vreme vode polemike u javnosti i u gradskom parlamentu.

Nakon toga usledila je šetnja kroz Zmaj Jovinu ulicu tokom koje je došlo do incindenta kada je su učesnici protesta gađani čašom iz obližnjeg kafića, zamalo pogodivši jedno dete. Na poziv građana reagovala je policija koja je privela vinovnike ovog incidenta.

Sinoć je napadnut jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu, student Filip Martin, koji je gađan limenkom piva, objavljeno je na Instagram nalogu protesta, u snimku nakon incidenta. I ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Novi protestni skup “1 od 5 miliona” u Novom Sadu organizatori su zakazali za naredni petak, 17. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.