Učenici na edukaciji u Zavodu za transfuziju

VIDEO K9: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine svake godine održava edukacije za učenike Srednje medicinske škole u Novom Sadu, kako bi se budući zdravstveni radnici upoznali sa radom Zavoda. Tim povodom danas su na edukaciji bili učesnici treće godine pedijatrijskog smera.

0
393

Cilj posete i edukacije učenika u Zavodu za transfuziju krvi jeste da se oni upoznaju sa praksom rada Zavoda, od popunjavanja upitnika do davanja krvi i njenog daljeg procesuiranja.

Mnogi učenici nakon edukacija koje prođu u Zavodu i sami postanu dobrovoljni davaoci, kažu u Zavodu, naravno nakon što navrše 18 godina, što je jedan od uslova davanja krvi.

“Ono što mi pokušavamo vršnjačkom edukacijom da ih uputimo da oni budu ti koji će da šire i budu ti koji će da rade na dobrovoljnom davanju krvi kako bismo taj tropostotni procenat davalaca podigli na bar četiri posto da bi svi pacijenti imali krvi u onoj meri koliko je to potrebno”, rekla je Zorica Bjelić, PR Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

S obzirom da je kraj školske godine, ovakvih edukacija u ovoj školskoj godini više najverovatnije neće biti, ali se sa novim edukacijama nastavlja od septembra meseca, kaže Bjelić, dodajući da Zavod osim sa učenicima srednje škole, radi i sa volonterima Crvenog krsta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.