Učenici iz Švajcarske u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: U Gradskoj kući u Novom Sadu danas je upriličen prijem za učenike iz Švajcarske. Cilj posete je međusobno upoznavanje dece, približavanje kultura, kao i negovanje odnosa između Švajcarske i Srbije.

0
526

Učenike iz Švajcarske, koji su u poseti Novom Sadu u okviru saradnje obrazovnih ustanova, primile su pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković i načelnica Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš.

Ovom prilikom je Ljiljana Koković izrazila zadovoljstvo što će deca i profesori iz Švajcarske imati priliku da upoznaju Novi Sad, njegove istorijske znamenitosti, brojne kulturne i ostale sadržaje, kao i da se druže sa svojim vršnjacima, dodavši da je nastojanje Gradske uprave za obrazovanje uspostavljanje još aktivnije međunarodne saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Profesorka Jelena Mitrović se u ime delegacije iz Švajcarske zahvalila domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i rekla da je najvažniji aspekt posete prijateljstvo koje je stvoreno tokom boravka dece u Novom Sadu.

Tokom boravka u našem gradu, deca iz škole „Grenčel“ iz švajcarskog grada Lis posetiće Osnovnu školu „Prva Vojvođansaka brigada“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.