U Zrenjaninu o planu zapošljavanja inspektora

VIDEO K9: Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je Zrenjanin i tom prilikom je održao radni sastanak sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.

98

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić održao je u svom kabinetu radni sastanak sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem.

Bilo je reči o radu lokalne uprave kao i o aktivnostima Ministarstva. Nakon sastanka je ministar Ružić kao predsedavajući Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor, održao sednicu te komisije u Baroknoj sali Gradske kuće kojoj su prisustvovali načelnici svih upravnih okruga Republike Srbije a glavna tema sednice bila je novousvojeni trogodišnji Akcioni plan za zapošljavanje inspektora.

Ružić je istakao da je često na terenu kako bi video sa kakvim se izazovima suočavaju lokalne samouprave.

U prethodne dve godine Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor uradila je funkcionalnu analizu o potrebama u ljudskim resursima kao i o potrebama inspekcijama širom Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je veoma uspešnu saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave koja će rezultirati realizacijom velikog projekta, u pitanju je proširenja centralne pijace, zahvaljujući zajedničkim sredstvima.

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević je istakla da je ovo prvi put da se u sedištu okruga održava zajednički sastanak Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i načelnika upravnih okruga iz cele Srbije.

Na sastanku je između ostalog bilo reči o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji koji je priveden kraju, kao i o stručnom usavršavanju koje je u skladu sa Zakonom o nacionanoj akademiji za javnu upravu po prvi put omogućeno i službenicima u jedinicama lokalne samouprave. (Prilog KTV Zrenjanin) 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.