U zgradu sa eksplozivom

VIDEO K9: Hapšenje osumnjičenog koji je imao skoro kilogram eksploziva i detonator u rancu sa namerom, kako su u ponedeljak preneli mediji, da ih postavi u jednoj zgradi u Ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu, uznemirila je javnost u našem gradu, naročito sugrađane sa Detelinare.

0
23

Tri dana nakon što je policija sprečila „bombaški“ napad u Ulici Ilije Birčanina, strasti se možda jesu smirile, ali je ostala bojazan stanovnika Detelinare, jer kako kažu, ovo nije prvi put da se ovako nešto događa u tom delu grada, pa nije isključeno da će sličnih pokušaja biti i ubuduće.

Podsetimo, u ponedeljak, 5. aprila policija je ispred ulaza u jednu zgradu u Ulici Ilije Birčanina uhapsila Đ. M. (28) kod koga je u rancu pronađena improvizovana eksplozivna naprava, a koju, prema pisanju medija, planirao da postavi u lift zgrade.

On je osumnjičen da je planirao napad na bivšeg policajca koji živi u toj zgradi. Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti. Tokom pregleda zgrade pronađena je velika količina eksploziva u liftu koji je, prema izjavi bivšeg policajca koju prenosi Glas javnosti, tamo postavljen još 15. januara.

Inače, ovo je treći put kako je pomenuti bivši policajac na meti napada bombaša. Prvi put u maju 2019. godine, kada mu je eksploziv postavljen ispod sedišta njegovog džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola pri čemu je doživeo teške povrede.

Policija je potom 15. januara ove godine na biciklu u ulazu u ovu zgradu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave postavljene ispod plafona lifta zgrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.