U Vojvodini 201 oboleli od korone

VIDEO K9: Prema današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u pokrajini je trenutno registrovan 201 aktivni slučaj zaraze korona virusa.

0
26

U ovom trenutku je 201 aktivan slučaj zaraze virusom Covid 19 na teritoriji Vojvodine, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodnu nedelju, saopšteno je iz pokrajinskog Zavoda za javno zdravlje.

Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od 10 do 12.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 72, što je, takođe, manje nego prethodne nedelje.

U odnosu na prethodnu nedelju i dalje je prisutna stabilizacija broja registrovanih slučajeva na niskim nivoima, navode u Institutu koji i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nesigurnu.

Još uvek je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama.

Aktivni slučajevi su zabeleženi u 32 od 45 vojvođanskih opština, od kojih je u 24 prisutno manje od 5 zaraženih.

Među obolelima dominira radno aktivno  stanovništvo.

Kod dece školskog uzrasta registrovani su pojedinačni slučajevi obolevanja  koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima nije registrovano.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо leče 21 pаciјenta obolelog od korone, dvoje manje u odnosu na poslednje podatke objavljene u ponedeljak. Na respiratorima je troje pacijenata, dok ih je u ponedeljak bilo četvoro.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.