U vojsku ispraćeno 26 dobrovoljaca

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas svečano ispraćeno 26 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, u martovskom upunom roku.

0
56

Tradicionalnom svečanošću, u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad ispraćeni su kandidati na dobrovolјno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposoblјavanje za rezervne oficire, u martovskom uputnom roku. Ugovore je potpisalo 26 kandidata, 5 devojaka i 21 mladić koji su ispunili sve propisane uslove.


“Pred nama je martovski uputni rok i kao i svaki put, iz novosadskog Centra Ministarstva odbrane, ispraćamo kandidate na dobrovolјno služenje vojnog roka. Ovoga puta reč je od 26 odvažnih mladih lјudi, od čega je pet kandidatkinja što je za svaku pohvalu. Svi znamo koliko je Vojska važna institucija koja reaguje u različitim vanrednim okolnostima. Hvala im na svemu što čine a Grad Novi Sad će biti uvek tu da ih podrži”

Iz Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad ponovili su poziv zainteresovanima da se prijave za upućivanje na dobrovolјno služenje vojnog roka u junskom roku, što mogu učiniti dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elktronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama JP „Pošta Srbije“.

Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu. Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi 1,5 mesec biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, u drugoj u Centrima za specijalističku obuku, a poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije.

Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svaki kandidat, pored plaćenih trošova prevoza za odlazak i povratak sa dobrovolјnog služenja vojnog roka, mesečno dobija novčano primanje u iznosu od 38.000 dinara, a nakon odsluženja vojnog roka svi kandidati mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.