U Veterniku tribina o konkursima za stanove za izbeglice

U narednom periodu 276 izbegličkih porodica moći će privremeno ili trajno da reši svoje stambeno pitanje u Novom Sadu, a zahvaljujući javnim pozivima koje je raspisao Grad. Tim povodom sinoć je u prostorijama Mesne zajednice Veternik održana tribina na kojoj se govorilo o detaljima konkursa koji su objavljeni.

1116

Tribina posvećena pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica davanjem 276 stambenih jedinica u zakup na određeno vreme i dodelom građevinskog materija izbeglim licima u okviru Regionalnog stambenog projekta, održana je sinoć u Novom Sadu u prostorijama Mesne zajednice “Veternik”.

Tom prilikom poverenica za izbegla i prognala lica za Novi Sad Tamara Milanović je rekla da je za učešće na oba konkursa i za dodelu stanova i za dodelu građevinskog materijala potrebna identična dokumentacija, jedino je, kako je kazala, za dobijanje građevinskog materijala potreban dokaz o posedovanju nekretnine koja je legalizovana ili se nalazi u postupku legalizacije, dok je za dobijanje stanova potreban dokaz da se ne poseduje nekretnina niti u Novom Sadu niti u državama iz kojih su došli.

“Osnovnu dokumentaciju čine lične karte, dokaz da najmanje dve godine žive u Novom Sadu, a dokumenti kojima se dokazuje neposedovanje nekretnine su izjava iz poreske službe i overena lična izjava čiju verodostojnost će kasnije utvrditi Komesarijat za izbeglice”, navela je Miladinović.

Korisnici će imati mogućnost korišćenja stana pod zakupom, sve dok sebi ne stvore uslov za otkup po povoljnijim uslovima od tržišnih, u skladu sa propisima o stambenom zbrinjavanju izbeglica.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.