U utorak počinje redovno jesenje zasedanje Narodne skupštine

Skupština Srbije počeće danas prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, a na dnevnom redu biće 11 tačaka, među kojima su Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i izmene Zakona o državnim službenicima.

0
412
Redovno jesenje zasedanje počeće uz postavljanje garde na ulazu u Dom Narodne skupštine i državnu himnu, a na prvoj sednici poslanici će razmotriti i izmene Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.
Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu treba da obezbedi jednake mogućnosti za stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi i omogući dalje unapređenje rada javne uprave.
Ovaj vid edukacije biće sistemski organizovan i na republičkom i na lokalnom nivou, a najznačajnija novina je da će biti obavezan i za najviše funkcionere – ministre, predsednike opština i načelnike.
Taj zakonski predlog treba da doprinese podizanju kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima.
Predviđeno je da Nacionalna akademija funkcioniše kao nezavisna institucija, pod nadzorom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i imaće mogućnost da potpisuje ugovore o saradnji sa vodećim svetskim univerzitetima.
Premijerka Ana Brnabić nedavno je rekla da ima velika očekivanja od Nacionalne akademije za javnu upravu, za koju očekuje da će biti uspostavljena sredinom sledeće godine.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ranije je izjavio da efikasna i uslužna lokalna samouprava mora da bude standard, kao i da je Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji revolucionarna stvar za naše građane.
Na dnevnom redu prve sednice redovnog jesenjeg zasedanja biće i izmena Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica parlamenta Maja Gojković, kao i više predloga odluka o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje su podnele poslaničke grupe SRS, SNS i Nova Srbija – Pokret za spas Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.