U utorak osnivanje Razvojne agencije Vojvodine

VIDEO K9: Nakon što je propala Razvojna banka Vojvodine za vreme mandata prethodne pokrajinske vlasti, ova vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, gasi Fond za podršku investicija u Vojvodini i osniva Razvojnu agenciju Vojvodine.

0
759

Za utorak u deset sati zakazana je sednica Skupština Vojvodine, a predloženo je šest tačaka dnevnog reda.

Poslanici će razmatrati predlog pokrajinske odluke o prestanku rada Fonda za podršku investicija u Vojvodini “Vojvodina investment promotion”, kao i predlog odluke o osnivanju Razvojne agencije Vojvodine. Odluku o osnivanju Razvojene agencije prethodno je na sednici već usvojila Pokrajinska vlada.

“Razvojna agencija Vojvodine osniva se, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, radi davanja podrške za sprovođenje razvojne politike, poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, kao i drugih javnih politika u skladu sa zakonom, u cilju bržeg ekonomskog razvoja Autonomne pokrajine Vojvodine”, rečeno je iz Pokrajinske vlade.

Osnivač razvojne agencije Vojvodine je AP Vojvodina i prava osnivača obavlja Pokrajinska vlada, a organi Agencije će biti skupština i direktor. Funkciju skupštine vršiće Pokrajinska vlada. Za sedište RAV-a je određena Stražilovska ulica 4 u Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ranije je izjavio da se nova razvojna agencija Vojvodine formira spajanjem VIP fonda i postojeće Agencije za regionalni razvoj Vojvodine i da će uvesti u privredni život Vojvodine novinu koja treba da stimuliše privredni i ekonomski rast u pokrajini.

“Od 1. juna ćemo u kompatibilnom modelu s Razvojnom agencijom Srbije nuditi bespovratna sredstva za podsticaje prema odgovarajućim kriterijumima, prvenstveno za domaće ulagače, ali i za strane, koji će omogućiti i veći broj zaposlenih u godinama koje dolaze”, naveo je Mirović.

Na dnevnom redu 10. sednice Skupštine u utorak je i izveštaj o radu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za 2015. godinu, kao i predlog odluke o razrešenju Nadzornog odbora Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine. Pred poslanicima će se naći i predlozi sporazuma o saradnji Vojvodine i Gomeljske oblasti (Republika Belorusija), kao i Nižegradske oblasti (Ruska Federacija).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.