U Turskoj i spasioci iz Novog Sada

VIDEO K9: Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji, a spasioci danonoćno rade na izvlačenju preživelih iz ruševina. U Turskoj su na ovom zadatku i dva specijalistička tima MUP-a Srbije.

0
11

Slike serije razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji koji su do sada odneli više od 5.000 života potresaju svet.

Brojne države upućuju pomoć, a u Turskoj je od noćas i 27 pripadnika specijalističkih timova za spašavanje iz ruševina MUP-a Srbije.

Prema objavama na društvenim mrežama, među njima ima i spasioca iz Novog Sada. Upućena su dva Specijalistička tima za spasavanje i sa psom obučenim za pretragu terena i savremena oprema teška 4,5 tone za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Broj stradalih i povređenih raste, a seizmolozi upozoravaju da će tlo nastaviti da podrhtava.

Blagi potres osetio se noćas oko 2 sata i u Srbiji. Prema sajtu Seizmološkog zavoda Srbije zemljotres je bio jačine 1,5 stepeni Rihterove skale.

Danas oko 18 časova iz Niša za Tursku, kao dodatne snage, kreće još 18 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa devet vatrogasnih vozila.

Očekuje se da se vatrogasci-spasioci iz Bora, Valjeva, Užica i Niša sa navalnim vatrogasnim vozilom, četiri kombi i četiri terenska vozila, pridruže kolegama u toku sutrašnjeg dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.