U toku uklanjanje starog železničkog mosta na Dunavu

VIDEO K9: Ove nedelje je počelo uklanjanje centralnog dela železničkog mosta preko Dunava, koji je 18 godina služio kao zamena porušenom Žeželjevom mostu.

0
675

Počelo je uklanjanje centralnih delova montažno-demontažnog mosta Boško Perošević, jer je prethodno saobraćaj sa njega preusmeren na novi drumsko-železnički most, u javnosti poznat kao novi Žeželjev most, otvoren u septembru prošle godine.

Radnici su prvo počeli sa uklanjanjem delova čelične konstrukcije mosta sa petrovaradinske strane, koji će se, kako je ranije najavljeno, privremeno odlagati na sremskoj strani obale Dunava.

S obzirom da se radi o nekadašnjim vojnim mostovima, od kojih se po po potrebi prave privremeni prelazi, još uvek nije poznato kakva će biti njihova uloga nakon demontaže.

Novi Žeželjev most otvoren je u septembru prošle godine, ali se na završetak pristupnih saobraćajnica čekalo upravo do demontaže železničkog mosta.

Montažno-demontažni most je u maju 2000. godine otvorio tadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Miloševi, a dobio je ime po nekadašnjem predsedniku Izvršnog veća Vojvodine, Bošku Peroševiću, koji je ubijen nekoliko nedelja pre njegovog otvaranja.

Most je za saobraćaj trebao da služi, kako je prvobitno planirano, svega nekoliko godina. Novac za njegovu demontažu obezbedila je Pokrajinska vlada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.