U toku snimanje serijala “Velikani srpske vojvodine”

VIDEO K9: „Velikani srpske Vojvodine“ naziv je igrano-dokumentarnog serijala čije se epizode ovih dana snimaju na više lokacija u pokrajini. Radi se o projektu koji se realizuje u okviru obeležavanja 100 godina od prisajedinjena vojvođanskih krajeva Kraljevini Srbiji i koji bi trebao početi sa prikazivanjem 13. maja.

488

Projekat „Velikani srpske Vojvodine“ obuhvata igrano-dokumentarni serijal od 28 epizoda kratke forme u kojem su sažeti istorijski događaji i ličnosti od XVIII do XX veka, sa akcentom na period nacionalnog buđenja srpskog naroda u Austrougorskoj u drugoj polovini XIX i prvim decenijama XX veka.

Ovaj serijal snima se pod pokroviteljstvom Odbora za obeležavanje stogodišnjice prisajedinjena Vojvodine Kraljevini Srbiji na čijem je čelu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je proteklog vikenda obišao filmski set na snimanju u Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima.

On je najavio da će pored ovog, uskoro početi snimanje i igranog filma i serije na temu prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

“Verujem da ćemo već za jedno dva do tri meseca sa jednom drugom produkcijskom kućom početi snimanje i igranog filma i serije na sličnu temu, po scenariju Milovana Vitezovića. To je posao koji nas očekuje, ali ovo je jedna druga, kratka forma za internet, za televizije koja će biti gotova već početkom maja, a nadam se da ćemo 13. maja, na sto sedamdesetu godišnjicu održavanja Majske skupštine već imati prvu epizodu”, rekao je Mirović.

Uloge velikana srpske istorije poverene su glumcima Nebojši Dugaliću, Bojanu Žiroviću i Gordani Đurđević-Dimić, a pored Sremskih Karlovaca, filmske scene snimane su i u Matici srpskoj, Muzeju grada Novog Sada, dvorcu u Kulpinu i na drugim lokacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.