U toku procena štete na Petrovaradinskoj tvrđavi

VIDEO K9: Nakon što gradske vlasti procene štetu na Petrovaradinskoj tvrđavi, nastalu u oluji koja je protekle nedelje pogodila Novi Sad, Vlada republike Srbije će svakako ponuditi određenu pomoć, istakla je danas ministarka kulture Maja Gojković prilikom posete ovom kulturnom dobru.

0
31

Snažnim naletima vetra tokom stravičnog nevremena oštećenja je pretrpeo i simbol Novog Sada – Petrovaradinska tvrđava, koju su danas obišli gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić, i ministarka kulture, Maja Gojković.

Đurić je ovom prilikom naveo da su na teren izašli majstori iz privatnih kompanija, javnih preduzeća, kao i dve kineske kompanije koje su takođe ponudile pomoć da se što pre sanira šteta i dodao da je šteta koju je pretrpeo čitav grad velika, te da pred Gradskom upravom nije ni malo lak zadatak.

Gojković je ovom prilikom navela da je sa gradonačelnikom Novog Sada od početka nevremena bila u kontaktu, te su odlučili da zajedno obiđu ovaj spomenik kulture, a kad šteta bude procenjena, Novi Sad će moći da očekuje i pomoć Vlade republike Srbije pri saniranju štete na tvrđavi.

Nakon obilaska Petrovaradinske tvrđave Gojković i Đurić su nastavili obilazak drugih kulturnih centara u Novom Sadu, gde je takođe došlo do oštećenja tokom olujnog nevremena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.