U toku prijave za obuke za spasioce na vodi

VIDEO K9: U predstojećoj kupališnoj sezoni neće biti manjka spasilaca koji će brinuti o bezbednosti plivača, kažu u Udruženje spasilaca na vodi Voda Vojvodine, koji ovih dana primaju prijave za obuke koje uskoro počinju. 

0
363

Temperatura Dunava još uvek je daleko od one koja je prijatna za kupanje i slučajan ili nameran ulazak u vodu ovih dana može doneti velike neprijatnosti, pa čak i opasnosti i plivačima.

Za par meseci, međutim, plaže i bazeni biće prepune plivača o čijoj će bezbednosti brinuti obučeni spasioci na vodi.

“Obuka je u stvari, stručno usavršavanje. Obuke za spasioce vrše, u saradnji sa nama, visokoškolske ustanove, tako da sama obuka ima propisani fond časova. Spasilac se obučava nekih 60 časova i to je prvi stepen stručnog osposobljavanja”, rekao je Goran Radivojević iz Udruženja spasilaca na vodi.

Poslednjih godina cilj im je, kako je istakao, da obučavaju ne samo spasioce na vodi koji će time da se bave profesionalno, već da animiraju mlade da se bave spasilaštvom koje je u suštini, sportska aktivnost. Zainteresovanost je, kaže Radivojević, velika.

“Imamo već otprilike da je oko 50% kapaciteta popunjeno. Rok za prijave je još nešto manje od dve nedelje, pošto obuka počinje 16. aprila, tako da pozivamo sve zainteresovane da se prijave. Mogu se prijaviti telefonskim pozivom ili SMS-om na telefon 0642149338”, naveo je Radivojević.

Kandidati za ove obuke treba da su pre svega zdravstveno sposobni, a onima koji planiraju da se spasilaštvom profesionalno bave, i diploma srednje škole, odnosno da pohađaju završnu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.