U toku prijave za Letnju džez akademiju

VIDEO K9: Pripreme za Džez letnju akademiju u punom su jeku, a iz Kulturnog centra Novog Sada poručuju da će na samoj manifestaciji nastupiti veliki broj mladih ljudi, čije će se muzičko znanje prezentovati našim građanima, ali i mnogobrojnim posetiocima iz inostranstva. Ono što ovu Akademiju čini posebnom jeste da polaznici potpuno besplatno dobijaju nova znanja u polju džez muzike.

636

Peta Letnja džez akademija Novi Sad-Dortmund biće održana u našem gradu od 26. jula do 3. avgusta.

U protekle četiri godine kroz ovaj projekat saradjivalo je preko 280 svetski poznatih džez muzičara.

“Ova saradnja naša dva grada pobratima, Dortmunda i Novog Sada, je i ovoga puta doprinela da zapravo ne postoji nikakva kotizacija niti potreba da učesnici plaćaju časove”, rekla je Vesna Kačanski, urednica muzičkog programa.

Ova manifestacija uspešno se realizuje u bliskom partnerstvu dva grada, a ujedno simbolizuje i plodonosnu saradnju između novosadskog Kulturnog centra i džez muzičara iz Srbije, ali i nemačkog grada sa, takođe, velikom tradicijom negovanja džez muzike. Ovi prijateljski kontakti, kako se ističe, traju već dvanaest godina, a origanizatori su ovaj put isplanirali čitav niz aktivnosti.

“Gledamo da zastupimo sve što je potrebno mladim muzičarima. Dakle, počevši od teorije preko malih sastava, časova instrumenta, solfeđa. Čak će biti napravljen i jedan učenički bend”, najavio je Fedor Ruškuc, profesor na Letnjoj džez akademiji.

Ovogodišnjim učesnicima kurseve će držati eminentni profesori, koji su svoj kvalitet potvrdili na mnogobrojnim manifestacijma i gostovanjima širom Evrope, a novina koja je svakako obradovala polaznike jesu časovi pevanja koji se uvode od ove godine.

“Verujem da će ova Letnja džez akademija stvarno biti na svetskom nivou. Htela bih da pozovem sve mlade, i to ne samo mlade, već sve muzičare koji su željni da sviraju džez i da budu deo ove letnja džez akademija da se prijave”, kaže Milena Jandžurić, asistent na Letnjoj džez akademiji.

Prijave za predstojeću akademiju mogu se preuzeti preko sajta KCNS, a popunjeni formular se zatim šalje na mejl muzičke redakcije [email protected], gde se takođe može predati i lično. Rok za prijavu je do petka, 24. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.