U toku prijave penzionera za banje

VIDEO K9: Novosadski penzioneri koji ispunjavaju uslove, mogu i ove godine da iskoriste pogodnost besplatnog desetodnevnog boravka u banji. Prijave su u toku do 21. aprila u prostorijama Udruženja penzionera u Poštanskoj.

0
35

Korisnici porodičnih, invalidskih i starosnih penzija, ostvarenih i po stranim i po domaćim propisima, sa ukupnim primanjima do 30.978 dinara, moći će i ove godine na besplatan desetodnevni odmor u neku od 24 banje s kojima PIO fond ima ugovore o saradnji.

Na konkurs PIO fonda penzioneri mogu, uz poštovanje protivepidemijskih mera, do 21. aprila da se prijave u Udruženju penzionera Novog Sada u Poštanskoj 3, u vremenu od 8 do 12 časova, kao i u mesnim udruženjima.

Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom u koju banju želi da ide i medicinsku dokumentaciju – ukoliko je ima.

Do 18. maja komisija UP Novog Sada će sačiniti preliminarne rang liste, a posle isteka roka žalbi od 5 dana i konačnu listu koju će, do 23. maja, objaviti ih na oglasnoj tabli, takođe u Poštanskoj 3.

Ovo udruženje penzionera, posle sačinjavanja konačne rang liste, organizuje prevoz i pratnju kao pomoć kod smeštaja, uspostavljanje komunikacije i koordinaciju između banja, fonda PIO, prevoznika i korisnika penzija, a podsećaju da, prema važećim pravilniku o društvenom standardu, od 2020. godine penzioneri mogu da koriste te pogodnosti samo jednom u toku penzionerskog staža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.