U toku podnošenje zahteva za popust za komunalije za porodice sa troje i više dece

U toku je podnošenje zahteva za umanjenje mesečnih računa porodicama sa troje i više dece, a koje žive u Novom Sadu.

0
642

Umanjenje mogu da ostvare porodice sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života, čiji članovi imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije, na adresi stana za koji traže umanjenje, i ukoliko redovno izmiruju račune.

Umanjenje može da se ostvari za komunalne usluge koje pružaju Novosadska toplana, “Vodovod” i “Čistoća”, a naplaćuje ih Informatika.

Porodicama sa troje, četvoro i petoro dece računi mogu biti umanjeni za 30 odsto, porodicama sa šestoro, sedmoro i osmoro dece 40 odsto, dok porodice sa devetoro i više dece dobijaju popust od 50 odsto.

Zahtev za umanjenje pračuna može se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove i na sajtu www.novisad.rs, a popunjen zahtev podnosi se Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu na Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove.

Uz zahtev je potrebno priložiti fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za decu u porodici, fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije za roditelje i punoletnu decu potvrdu o redovnom školovanju za decu i račun za prethodni mesec.

Na osnovu podnetih zahteva Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu će sačiniti spisak porodica koje ostvaruju pravo na umanjenje obaveza i to najkasnije do kraja januara. Porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2017. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.