U toku podnošenje zahteva za popust na plaćanje komunalija za porodice sa troje i više dece

VIDEO K9: Porodice sa troje ili više dece sa prijavljenim prebivalištem u Novom Sadu mogu podneti zahtev za umanjenje računa komunalnih usluga u ovoj godini. Pravo na ovaj popust imaju i raseljena lica sa Kosova i Metohije na adresi stana za koji traže umanjenje, ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

460

Umanjenje mogu da ostvare porodice sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života.

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30% za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.

Ovo umanjenje takve višečlane porodice mogu da ostvare za komunalne usluge koje pružaju JKP „Novosadska toplana“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“, a naplaćuje ih JKP „Informatika“, putem jedinstvenog mesečnog računa.

Zahtev za umanjenje plaćanja komunalnih usluga za 2018. godinu podnosi se Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, na Trgu slobode br. 1.

Uz zahtev je potrebno priložiti i fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva, potvrdu o redovnom školovanju za decu i jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec. Na osnovu podnetih zahteva Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu će sačiniti spisak porodica koje ostvaruju pravo na umanjenje obaveza i to najkasnije do kraja januara, a porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2018. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.