U toku podnošenje inicijativa za Oktobarsku i Novembarsku nagradu

VIDEO K9: Gradska Komisija za obeležavanje praznika Skupštine grada Novog Sada pozvala je sve zainteresovane da podnesu obrazložene prijave do 15. septembra za dodelu Oktobarske nagrade, a do 1. oktobra za dodelu Novembarske povelje za 2017 godinu.

0
280

Kako se navodi, prijave se podnose na adresu Skupštine Grada, Ulica Žarka Zrenjanina 2.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, za postignuta izuzetna ostvarenja u nauci, kulturi i umetnosti, publicistici i novinarstvu, arhitekturi i graditeljstvu, razvoju novih tehnologija, prosveti, sportu, zaštiti životne sredine, zdravstvu i humanitarnom radu.

Oktobarska nagrada, dodaju, može se dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.

Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, humanitarne aktivnosti, sport i i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama.

Novembarska povelja dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.