U toku letnja džez akademija

Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, sedma po redu, počela je tokom vikenda u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 22. jula.

142

Polaznike Akademije, među kojima ima najviše Novosađana, ali i deset muzičara iz Dortmunda, pozdravila je urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski i saksofonista Uve Plat, koji na ovogodišnjoj akademiji predvodi grupu od devet uglednih profesora.

Kaćanski je poželela polaznicima da i ovoga puta tokom Letnje džez akademije svoje muzičko znanje podignu na viši nivo, ali i da steknu nova prijateljstva tokom boravka u Novom Sadu.

Verujemo da će ova naša Akademija iz godine u godinu biti sve bolja i da će se naročitim kvalitetom istaći 2021. godine, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. Imamo lepih ideja za proširenje ovog projekta – kazala je Kaćanski. 

Akademija se realizuje kao projekat saradnje bratskih gradova Novog Sada i Dortmunda, a Kulturni centar Novog Sada organizuje je u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“.

Programi se izvode na tri lokacije: Klub „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, brod „Zeppelin“ i na Petrovaradinskoj tvrđavi ispred Galerije „I.T.D Radošević“.

U sredu, 19. jula i u četvrtak 20. jula sa početkom u 21 čas, na Brodu „Zeppelin“ organizovaće se Jam session na kojem će učestvovati profesori i polaznici Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund. U petak 21. jula, od 21 čas, na Petrovaradinskoj tvrđavi ispred Galerije „I.T.D Radošević“ održaće se koncert „SO WAYS“ i „JAM SESSION“.

Završni koncert biće održan 22. jula u 19.30 časova u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. U koncert će biti uključeni svi muzičari – učesnici ovogodišnje Letnje džez akademije i njihovi profesori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here