U toku konsultacije o minimalcu

VIDEO K9: U Beogradu su danas o povećanju minimalne cene rada razgovarali predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i resorni ministar Zoran Đorđević.

0
130

O povećanju minimalne cene rada razgovarali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

U poslednje dve godine, prema rečima ministra, minimalna cena rada kumulativno je povećana za 18,6 odsto. Mesečna minimalna zarada sada je oko 27.000 dinara, a prima je oko 350.000 radnika.

“Vlada Srbije kontinuirano radi na unapređenju životnog standarda građana i namera države je da se nastavi sa značajnijim povećanjem minimalna cena rada i u budućnosti”, izjavio je ministar Đorđević i dodao da uskoro očekuje povećanja plata i penzija, što je rezultat reformi započetih pre nekoliko godina.

Konsultativne sastanke povodom povećanja minimalne cene rada Đorđević je nedavno održao s ministrom finansija Sinišom Malim, ka i s predsednikom Unije poslodavaca Srbije Milošem Nenezićem.

Uskoro će o toj temi razgovarati i sa predsednikom Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” Zoranom Stojiljkovićem, posle čega će početi formalni pregovori o minimalnoj ceni rada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.