U toku konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka

VIDEO K9: Centar Ministarstva odbrane u Novom Sadu podseća sugrađane da je u toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, kao i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije.

267

Pravo prijavljivanja na javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije imaju državljani Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa.

Više informacija zainteresovanim sugrađanima i sugrađankama dostupno je na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, ili u centru Ministarstva odbrane Novi Sad u Novom Sadu, adresa Braće Jovandić br.4, gde mogu podneti i prijavu.

Nakon posle potpisivanja, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije -Sombor, Valjevo ili Leskovac, a Zakon o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

U Ministarstvu odbrane podsećaju i da je služenje vojnog roka sa oružjem jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.