U toku javni poziv za prijavu popisivača

VIDEO K9: Iz Gradske uprave za opšte poslove Novog Sada podsećaju sugrađane da je u toku javni poziv za prijavljivanje popisivača.

0
26

Republički zavod za statistiku na osnovu Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače, koji će trajati do 5. avgusta, do 20 časova, podsećaju iz Gradske uprave za opšte poslove Novog Sada.

Novčana nadoknada po popisanom stanovniku je 82,5 dinara, kao i po popisanom domaćinstvu.

S bzirom na to da će biti imenovano oko 600 popisivača za Grad Novi Sad sa okolnim mestima, svaki popisivač će imati oko 1.000 popisanih građana, odnosno domaćinstava, te je očekivana zarada popisivača oko 80.000 dinara, s tim da će biti refundirani i troškovi za gorivo i mobilne telefone.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. biće sproveden od 1. do 31. oktobra.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka, te da obiđu teren s instruktorom.

Detaljnije informacije o Javnom pozivu dostupne su na sajtu https://popis2022.stat.gov.rs/5-vestisaopstenja/news-events/20220722-javni-poziv-za-prijavljivanje-popisivaca/

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.