U Temerinu održana 2. izložba šarplaninaca

VIDEO K9: U Temerinu je proteklog vikenda održana specijalizovana izložba pasa šarplaninaca koja je okupila veliki broj izlagača iz zemlje i regiona.

859

Šarplaninac je domicilno srpsko-makedonska rasa pasa, a cilj organizatora ove 2. po redu specijalizovane izložbe jeste pokušaj da se ova rasa razvije kao srpski brend.

Izložba održana u nedelju u Bačkom Jarku, u opštini Temerin, okupila je 70 izlagača iz naše i drugih zemalja.

“Došli su nam odgajivači iz Češke, Mađarske, Slovenije, Makedonije, BiH, Republike Srpske, Crne Gore, sa svih strana, što nam je jako bitno, jer Temerin se na taj način stavlja na kinološku mapu, naročito što se tiče rase šarplaninac”, rekao je Dragan Ćulibrk, direktor izložbe.

Organizacijom izložbe – Memorijala “Zoran Brać – Grof” i kvalitetom takmičenja zadovoljni su bili i izlagači i sudije.

“Obilazim velike izložbe, međunarodne, svetske i evropske i mogu da kažem da se ovde osećam kao kod kuće, a to je najlepše u tom kinološkom radu. Danas sam angažovan za Memorijal Zorana Braća, koga sam poznavao dugo godina i žao mi je što danas nije među nama”, naveo je Andraš Polgar, međunarodni kinološki sudija.

Organizatori ovog takmičenja, Kinološko društvo Šarac iz Temerina, nadaju se da će ovo takmičenje šarplaninaca vremenom postati tradicionalno, a njegovi članovi pripremaju se na put u Češku, gde bi narednog meseca trebalo da predstave svoje ljubimce na sličnom takmičenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.