U susret Svetskom danu arheologije

VIDEO K9: Međunarodni dan arheologije biće ove godine obeležen u subotu, 21. oktobra, kada će u Muzeju Vojvodine biti organizovani zanimljivi sadržaji za decu i odrasle.

0
9

Muzej Vojvodine i ove godine, uz svoje stalne arheološke postavke, priprema adekvatne sadržaje za Međunarodni dan arheologije koji se obeležava treće subote u mesecu oktobru.

Teatrić Muzeja Vojvodine u Dunavskoj 35 će u subotu od 11 sati za decu uzrasta od 4 do 10 godina odigrati predstavu Otkud šlem u babinoj bašti, koja govori o otkriću čuvenih pozlaćenih šlemova, dok je u popodnevnom terminu, od 13, 15 i 17 sati na programu Arheološki bioskop na kojem će biti prikazani arheološki dokumentarci “Dolina zlatnih šlemova, “Borđoš, 7.000 godina pre” i “Pita iz neolita”.

Prvi put proslavljena u SAD 2011. kao Dan areheologije, treća subota u oktobru već 2013. godine menja naziv u Međunarodni dan arheologije.

Cilj mu je da skrene pažnju na ovu nauku koja se bavi utvrđivanjem zašto i kako se menjalo ponašanje ljudi tokom vremena i istražuje načine za bolje predviđanje kako su će se kulture menjati u budućnosti.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.