U susret sezoni biciklizma

VIDEO K9: Biciklistička sezona počinje za nešto manje od mesec dana. Brojni ljubitelji ove vrste prevoza kreću u svoju prvu vožnju nakon zimske pauze. U udruženju Novosadska biciklistička inicijativa upozoravaju bicikliste da tom prilikom budu oprezni i obrate pažnju na loše delove staze, klizave puteve i druge eventualne opasnosti.

0
794

Sa lepim vremenom na novosadskim ulicama viđamo sve više biciklista, pa se vozačima preporučuje da na njih obrate naročitu pažnju, a biciklistima upozorenje da im je potrebna adekvatna oprema pre nego što izađu na staze.

“Izneti su neki predlozi gradu. Većina tih predloga je usvojena, moram priznati, što je bilo veliko iznenađenje. Pričalo se o ivičnjavima o popravci staza, o nekim novim investicijama. U suštini ono što je nama kao Udruženju koje se bavi ovim problemima najbitnije jeste da se vodi računa o praktičnim potrebama u biciklističkom saobraćaju, pitanje parkiranja, pitanje održavanja staza”, rekao je Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative.

Prema njegovim rečima, za razliku od prošle godine, povećan je budžet za održavanje biciklističkih staza. Udruženje je dalo predlog gradu da se uvedu biciklističke staze i u Kampus, a na proleće se očekuje i početak radova.

“Problemi su oni koji su i inače, održavanje biciklističkih staza, sada se već sve više pominje nedostatak parkinga za bicikle. Međutim, ono što mi zaista mislimo jeste dobar izbor grada, birati u koje će se parkinge investirati jer je više isplatljivo u smislu korišćenja prostora, zdravlja i svega sličnog da se investira u parkinge za bicikle i da se ljudi više podstiču da više bicikliraju”, naveo je Trifković.

Trifković navodi da je tokom zime bilo problema sa neočišćenim biciklističkim stazama i parking mestima za dvotočkaše, te izrazio nadu da će grad uvažiti njihov predlog i unaprediti saobraćaj za bicikliste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.