U susret “Prozafestu”

VIDEO K9: Danas je u onlajn formatu održan uvodni program, jedinstvenog u svetu, Međunarodnog festivala proznog stvaralaštva, „Prozafesta“ koji će zvanično biti otvoren u sredu, 16. decembra.

0
42

U susret „Prozafestu“ naziv je uvodnog programa Međunarodnog festivala proznog stvaralaštva „Prozafest“, koji je održan u onlajn formatu.

Ovogodišnji Prozafest se svakako razlikuje od prethodnih, međutim, koncept festivala koji ga čini jedinstvenim u svetu se nije promenio, a to je direktna interakcija između poznatih pisaca i srednjoškolaca.

Uvodni program posvećen je nedavno preminulom mladom piscu iz Bosne i Hercegovine – Bekimu Sejranoviću.

Proteklih godina tokom Prozafesta poznati pisci iz Srbije, regiona pa i sveta, gostovali su u novosadskim gimnazijama i sa srednjoškolcima diskustovali o onoj „drugoj strani knjige“, a upravo je to ono što festival izdvaja od svih ostalih u svetu, ističe Dragana Bošković, PR Prozafesta.

Ovogodišnji gosti Prozafesta su poznati pisci iz Srbije, zemalja regiona, kao i iz Velike Britanije. Na svečanom otvaranju u sredu će srpskom piscu Jovici Aćinu biti dodeljena nagrada „Milovan Vidaković“ koju tradicionalna dodeljuje Prozafest.

Program 14. Međunarodnog Prozafesta dostupan je na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada od danas u podne do četvrtka 18. decembra kada će festival biti završen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.