U susret obeležavanju prisajedinjenja Vojvodine

VIDEO K9: Naredne godine biće obeležna stogodišnjica prisajedinjenja vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji, a u Pokrajinskoj vladi danas je održan sastanak povodom priprema za ovaj važan jubilej koji će biti obeležen snimanjem TV serije, predstavom i osnivanjem Muzeja prisajedinjenja.

0
353

Povodom priprema za obeležavanje 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je primio Milovana Vitezovića, književnika i dramaturga, kojem je povereno pisanje scenarija za igranu TV seriju i teksta pozorišne predstave o ovom istorijskom događaju, kao i generalnog direktora RTV Miodraga Koprivicu i upravnika SNP Zorana Đerića.

Sagovornici su se složili da ovako značajan jubilej, koji se navršava 2018, predstavlja izuzetan povod i za realizaciju projekata poput snimanja TV serije u produkciji Radio-Televizije Vojvodine (RTV) i pozorišne predstave, koja će premijerno biti izvedena u Srpskom narodnom pozorištu.

Predsednik Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada ozbiljno podržati ove aktivnosti, ističući da je reč o nacionalnom projektu od ogromnog značaja.

Predsednik Pokrajinske vlade je uverenja da će realizacija ovog vrednog zajedničkog projekta, doprineti da na dostojan način bude obeležena stogodišnjica od kraja Prvog svetskog rata i prisajedinjenja, događaja koji je nepravedno dugi niz godina bio u drugom planu.

Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada započela pripreme za osnivanje Muzeja prisajedinjenja, čijim će otvaranjem takođe biti obeležen stogodišnji jubilej, kao i nizom naučnih, kulturnih, umetničkih i drugih manifestacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.