U susret Nacionalnom danu davanja

VIDEO K9: Nacionalni Dan davanja ustanovljen 2018. godine, ove godine biće posvećen našim školama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

121

Glavni korisnici donacije povodom drugog po redu Nacionalnog dana davanja koji će biti obeležen 9. oktobra biće osnovne škole i đaci, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Donacije prikupljene tokom ove kampanje biće iskorišćene za nabavku savremenih učila za đake u više od 60 škola i 30 opština širom Srbije. Osnovne škole obuhvaćene ovom kampanjom dobiće nove pametne table, laptop računare, projektore i učila za najmlađe, kao i „bee bot“ robote.

Svakim novim Nacionalnim danom davanja skreće se pažnja javnosti na neki od postojećih problema u društvu, a krajnji cilj je prikupljanje sredstava za sistemsku podršku odabranom delu društva.

Nacionalni dan davanja održava se pod pokroviteljstvom Saveta za filantropiju, kojem predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić, a ustanovljen je prošle godine, na dan rođenja Mihajla Pupina, naučnika, inovatora i filantropa, koji je pomagao razvoj Srbije.

Tokom prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja prikupljena su sredstva za nabavku spektometra za Istraživačku stanicu Petnica. Čak i mala pomoć nekome može mnogo da znači i promeni život. Ulažući u zajednicu, ulažemo i u buduće generacije i stoga je važno da ovakvi projekti postoje, kažu u Srpskom filantropskom forumu.

Nacionalni dan davanja organizuje se kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, a finansiran je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) uz učešće brojnih humanitarnih organizacija i pojedinaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.