U susret 4. AFŽ u Novom Sadu

VIDEO K9: Četvrti Autonomni Festival Žena u Novom Sadu biće održan u petak i u subotu, a reč je o manifestaciji sa besplatnim sadržajima koja podržava feminističku umetnost i aktivizam.

0
30

Obeležavajući početak 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, u Novom Sadu će u petak i subotu, 24. i 25. novembra, biti održan Autonomni Festival Žena – AFŽ.

Ovu manifestaciju, četvrtu po redu u našem gradu, podržavaju Delegacija Evropske unije u i Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost”, kao i grana tog sindikata za kulturu, umetnost i medije GSKUM.

Feministički festivali, prisutni gotovo u svim zemljama nekadašnje Jugoslavije, igraju ključnu ulogu u umrežavanju žena, podizanju svesti o štetnim praksama i fenomenima prihvaćenim u društvu, poručuju organizatori. Ove godine, u fokusu je tema “Mediji i nasilje nad ženama” okupljajući umetničke, dramske i muzičke programe i i diskusije.

AFŽ ove godine sjedinjuje muziku, performanse, kreativnost i razgovore s ženama koje svoj glas koriste kako bi se svakodnevno borile za ravnopravnost.

Tokom oba dana festivala, posetioci će moći da posete i AFŽ mini bazar od 18 časova. Svi programi za vreme AFŽ festivala su besplatni i biće održani u knjižari na Bulevaru Mihajla Pupina 6, ali su sva mesta za koncert i monodramu već popunjena.

Program Festivala:

 1. novembar, petak:
  18h – Otvaranje Festivala i predstavljanje AFŽ saveznica
  18,30h – Tribina “Nasilje posle nasilja – institucije, mediji, javnost”
  Učesnice: Biljana Srbljanović, Tanja Ignjatović, Iva Parađanin, moderatorka: Tamara Srijemac
  21h – AFŽ Koncert: Eva Braun u akustičnom izvođenju Vasketa i Alberta
 2. novembar, subota:
  17,30h – Dekonstrukcija rodnih stereotipa sa dr Nadom Padejski Šekerović
  19h – Tribina “Internet kao prostor za žensko oslobođenje”
  Učesnice: Branislava Antović Aleksić, Hristina Cvetinčanin Knežević, Milica Veljković, Lana Nikolić, moderatorka: Milica Kravić Aksamit
  21h – Monodrama “Mrzim pozorište”, Milena Minja Bogavac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.