U subotu Specijalna olimpijada u Novom Sadu

VIDEO K9: Škola za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović biće domaćin 13. po redu Državnog prvenstva Specijalne olimpijade u ženskoj košarci 3 na 3 koje će biti održano u subotu, 7. decembra.

177

Ovog vikenda, tačnije u subotu 7. decembra, sa početkom u 10,30 časova, Sportsko društvo “Milan Petrović” Novi Sad biće domaćin 13. Državnog prvenstva Specijalne olimpijade Srbije u ženskoj košarci 3 na 3.

Mečevi će biti odigrani u velikoj sali na Đačkom igralištu u ulici Vase savića, a nadmetaće se takmičarke starijeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

“Inače, ova manifestacija se odvija zahvaljujući pokroviteljstvu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada. Najavljeno je 9 ekipa iz čitave Srbije i negde oko 80 učesnika. Veoma je važno naglasiti da da Specijalna olimpijada ima za cilj jačanje psiho-socijalnih sposobnosti učenika i mladih ljudi sa smetnjama u razvoju”, rekla je Violeta Strahinjević, direktorka ŠOSO “Milan Petrović”.

Akcenat igara je na učenju fer pleja i primerenom ponašanju na sportskim terenima, rekla je Strahinjević i dodala da su pripreme bile veoma ozbiljne.

Učesnici i pobednici ovog takmičenja dobiće medalje i prigodne poklone, a gosti će imati priliku i da upoznaju naš grad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.