U subotu protest Ekološkog fronta na Trgu slobode

VIDEO K9: Ekološki front Novi Sad najavio je protest pod parolom "Za život, šume, vode i grad" koji će biti održan na Trgu slobode, u subotu 16. novembra, sa početkom u pet do 12 časova.

91

Cilj okupljanja je, prema rečima organizatora, da pošalju poruku nadležnima i javnosti, kao pojedinci, organizacije i inicijative koji su zabrinuti za životnu sredinu i uslove života u gradu i čitavoj zemlji.

Zahtevi Ekološkog fronta Novi Sad su moratorijum na izgradnju novih i rušenje svih do sada izgrađenih derivacionih malih hidroelektrana, osnaživanje nezavisnih i uticajnih inspekcijskih službi, obustava svih planskih dokumenata koji su na štetu gradu i života u njemu i puno učešće građana u urbanističkom planiranju grada, zatim izrada Katastra zelenila Grada Novog Sada, kao i potpuna zabrana ekonomske seče šuma u nacionalnim parkovima, a posebno NP “Fruška gora”.

Ekološki front Novi Sad je, kako je saopšteno, samoorganizovani i neformalni pokret koji okuplja i objedinjuje pojedince, nevladine organizacije i institucije u borbi za zaštitu životne sredine.

Nastao je sa ciljem da se postojeći ekološki i drugi pokreti ujedine i podrže jedni druge, kako bi u zajedničkoj borbi promenili trenutno neodrživo stanje u Srbiji i sprečili dalje nesavesno iskorištavanje prirode i njenih resursa.

Ekološki front Novi Sad čine Društvo mladih istraživača “Branislav Bukurov”, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Naučno – istraživačko društvo studenata biologije i ekologije „Josif Pančić“, Inicijativa građana ”Sačuvajmo Liman od betona”, Ne damo Livadicu!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.