U subotu protest Ekološkog fronta na Trgu slobode

VIDEO K9: Ekološki front Novi Sad najavio je protest pod parolom "Za život, šume, vode i grad" koji će biti održan na Trgu slobode, u subotu 16. novembra, sa početkom u pet do 12 časova.

83

Cilj okupljanja je, prema rečima organizatora, da pošalju poruku nadležnima i javnosti, kao pojedinci, organizacije i inicijative koji su zabrinuti za životnu sredinu i uslove života u gradu i čitavoj zemlji.

Zahtevi Ekološkog fronta Novi Sad su moratorijum na izgradnju novih i rušenje svih do sada izgrađenih derivacionih malih hidroelektrana, osnaživanje nezavisnih i uticajnih inspekcijskih službi, obustava svih planskih dokumenata koji su na štetu gradu i života u njemu i puno učešće građana u urbanističkom planiranju grada, zatim izrada Katastra zelenila Grada Novog Sada, kao i potpuna zabrana ekonomske seče šuma u nacionalnim parkovima, a posebno NP “Fruška gora”.

Ekološki front Novi Sad je, kako je saopšteno, samoorganizovani i neformalni pokret koji okuplja i objedinjuje pojedince, nevladine organizacije i institucije u borbi za zaštitu životne sredine.

Nastao je sa ciljem da se postojeći ekološki i drugi pokreti ujedine i podrže jedni druge, kako bi u zajedničkoj borbi promenili trenutno neodrživo stanje u Srbiji i sprečili dalje nesavesno iskorištavanje prirode i njenih resursa.

Ekološki front Novi Sad čine Društvo mladih istraživača “Branislav Bukurov”, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Naučno – istraživačko društvo studenata biologije i ekologije „Josif Pančić“, Inicijativa građana ”Sačuvajmo Liman od betona”, Ne damo Livadicu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.