U subotu plivanje za časni krst u Sremskoj Kamenici

VIDEO K9: Plivanje Dunavom za Bogojavljenski časni krst biće u subotu po šesti put upriličeno u Sremskoj Kamenici. Manifestaciju organizuju Srpska pravoslavna crkva i Mesna zajednica Sremska Kamenica.

0
779
Na Bogojavljenje, u subotu 19. januara u podne, najhrabriji će zaplivati Dunavom u trci za časni krst.
S obzirom na temperaturu vode, pravo učešća, kažu organizatori, imaće punoletni građani koji su zdravstveno sposobni.
“Ove godine je ograničen broj učesnika, a prijavljeno ih je sto. Imamo dve žene koje će ove godine da plivaju i, eto, biće nam drago da ih vidimo”, rekla je Aleksandra Marjanac ispred organizatora manifestacije.
Prema tradiciji, ova manifestacija počeće u 9,30 časova služenjem liturgije u Hramu rođenja Presvete Bogorodice.
“Nakon toga će se formirati litija koju će predvodi sveštenstvo SPC i dolaziće se do Fruškogorca, plivači će se presvlačiti u prostorijama Fruškogorca i pripremati na ovom mestu za plivanje, u 12 časova će biti održano plivanje”, navela je Marjanac.
Svim plivačima, kao i ranijih godina, biće, dodeljene zahvalnice za učešće, majice i krstići, rekla je Marjanac koja je zahvalila na podršci pripadnicima Rečne flotile Vojske Srbije i novosadskom Odreu Žandarmerije.
“Želela bih da pozovem sve sugrađane koji su u mogućnosti 19. januara da dođu u Sremsku Kamenicu da podrže i pogledaju svečanu manifestaciju plivanje za časni krst”, kazala je Marjanac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.