U subotu čišćenje Bećarca i Bici oaze

VIDEO K9: Svetski dan čišćenja planete obeležili smo 15. septembra. Akcije organizovane tim povodom još uvek traju, pa će tako i Novosađani biti u prilici da u subotu daju svoj doprinos čišćenjem Bećarca i Bici oaze na Sunčanom keju.

0
126

U borbi protiv otpada, povodom Svetskog dana čišćenja planete Zemlje, sugrađani će biti u prilici da se pridruže akciji uklanjanja otpada i uređenja plaže Bećarac i Bici oaze.

Akcija je planirana za subotu, 21. septembra, od 10 do 13 časova, a mesto okupljanja za sve zainteresovane je Bici oaza iza Rektorata na Sunčanom keju.

Širenju ideje o danu čišćenja planete Zemlje uveliko je doprinela kampanja Let’s do it! World iz Estonije gde je 2008. godine 50.000 volontera učestvovalo u akciji čišćenja te zemlje, kada je u jednom danu sakupljeno 10.000 tona.

Svrha ovakvih akcija je udruživanje zainteresovanih organizacija i pojedinca na uklanjanju otpada na zapuštenim mikrolokalitetima, kao i podizanje svesti građana o zaštiti i očuvanju prirode i iskorenjivanja neodgovornog ponašanja.

Planeta Zemlja je naša kuća i ideja je da se o njoj brinemo, smatraju aktivisti za čistiju životnu sredinu širom sveta, ali i kod nas, pa je potrebno podizati ekološku svest na viši nivo kako bi se opravdao moto “Misli globalno, deluj lokalno”.

Akciju u Novom Sadu sprovode Eko Kurir Novi Sad i druge srodne organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.