U Subotici obeležavanje godinu dana rada Vlade Srbije

VIDEO K9: Vlada Srbije danas je u Subotici obeležila godinu dana svog rada u mandatu premijerke Ane Brnabić. Tokom obilaska pogona nemačke kompanije "Norma grupa", koja je u Srbiji do sada investirala više od 32 miliona evra, Brnabić je istakla da ta kompanija predstavlja ono za šta se vlada na čijem je čelu zalaže, a to je jačanje ekonomije zasnovano na inovacijama i znanju.

391

Srbiji koja svakodnevno radi na poboljšanju poslovne klime i lider je u privlačenju stranih investicija u regionu Zapadnog Balkana, prema rečima premijerke Ane Brnabić, potrebne su kompanije poput Norma grupe čije su investicije ključne za standard naših građana.

“Investitori koji su odgovorni, koji postavljaju standarde, koji su društveno odgovorni prema lokalnoj zajednici, Vojvodini i Srbiji, ali i koji su ogromni partneri Vladi Srbije u reformi obrazovanja, uvođenju dualnog obrazovanja, uvođenju novih tehnologija, modernizaciji ekonomije Srbije”, rekla je Brnabić.

Srbija je, što se investicija tiče, na dobrom putu, ocenila je premijerka Brnabić i dodala da je 2017. godina završena sa rekordnih 2 milijarde i šest stotina miliona direktnih stranih investicija.

“U prvih pet meseci ove godine mi imamo za čak nekih skoro 16% bolji rezultat u privlačenju stranih direktnih investicija u Republici Srbiji. A dalje nastavljamo da podižemo domaća preduzeća, da ohrabrujemo preduzetništvo i mala i srednja preduzeća”, istakla je Brnabić.

Vlada Ane Brnabić ima 21 ministra, a izabrana je na sednici Skupštine Srbije 29. juna prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.