U Sremskim Karlovcima otvoren novi moderan košarkaški teren

U prisustvu građana i mladih sportista, danas je u Dvorskoj bašti u Sremskim Karlovcima svečano otvoren i predat na korišćenje moderan košarkaški teren. Vrednost ugovorenih radova na njegovoj rekonstrukciji iznosila je oko pet miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sufinasirao je radove sa jedan i po milion dinara, a ostatak lokalna samouprava.

0
461
FOTO: www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez rekao je da su građani Sremskih Karlovaca danas dobili možda jedan od najlepših košarkaških terena u Vojvodini.

„Razvoj sportske infrastrukture jedan je od prioriteta u Strategiji razvoja sporta u AP Vojvodini. U 2017. godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture u Vojvodini izdvojio 86 miliona dinara za 20 otvorenih terena ovog tipa,“ rekao je Batez i dodao da su i budzetom za 2018. godinu opredeljena sredstva za ovu namenu.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković izjavio je da su Sremski Karlovci danas bogatiji za sportski teren izgrađen po najvišim standardima Međunarodne košarkaške federacije – FIBE.

„Ovo je pravi primer kako će se i svi naredni kapitalni projekti realizovati na teritoriji naše opštine, a to je po najvišim standardima, zato što naši sugrađani to zaslužuju“, rekao je Milenković i dodao da se obnavljanjem košarkaškog terena šalje poruka omladini da su košarka i sport veoma važni, pre svega u njihovom sociološkom razvoju, jer podstiču timski duh i zajedništvo u postizanju rezultata.

Košarkaški teren u Dvorskoj bašti izgrađen je još 60-tih godina prošlog veka sa betonskom podlogom.

Novi košarkaški teren danas ima čelične nosače tabli, koje su providne i sa zglobnim obručima, što je napravljeno po najvišim standardima FIBE. Na ovakvom terenu mogu se igrati utakmice najvišeg ranga.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.