U sredu o rebalansu budžeta

VIDEO K9: Predlog odluke o zaduživanju Grada Novog Sada kod Evropske banke za obnovu i razvoj u petak je prihvaćen većinom glasova na sednici Saveta za budžet i finansije i prosleđen na odlučivanje odbornicima koji će zasedati u sredu.

0
19

Predlozi odluke o zaduživanju Grada Novog Sada kod Evropske banke za obnovu i razvoj, o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i predlog o rebalansu ovogodišnjeg gradskog budžeta, većinom glasova su u petak prihvatili članovi Saveta za budžet i finansije.

Ukoliko se u sredu odbornici slože, biće odobreno zaduživanje Grada Novog Sada kod Evropske banke za obnovu i razvoj uzimanjem kredita u iznosu od 8.000.000 evra za nabavku 10 električnih autobusa i prateće infrastrukture za njihovo punjenje autobusa, a prema zahtevu Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

U Predlogu odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji Novog Sada predložena je izmena u delu naknade za njihovo korišćenje, gde je navedeno da se visina naknade za korišćenje javnih gradskih površina za postavljanje kioska, letnjih i zimskih bašta, pokretnih tezgi za izlaganje i prodaju robe i uređaja za kokice za period januar – avgust 2021. godine umanjuje za 99%.

Kada je pitanju rebalans budžeta, planirana sredstva za 2021. godinu u iznosu od oko 29 i po milijardi dinara, uz suficit iz ranijih godina povećana su na gotovo 33 milijarde i 380 miliona dinara.

Deo suficita raspoređen je krajem prošle godine, a za raspodelu je ostalo još oko 2 miljarde i 100 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.