U sredu na 15 mesta ponavljanje izbora

U sredu, 4. maja, biće ponovljeni parlamentarni izbori na 15 biračkih mesta u Srbiji, na kojima pravo glasa ima 19.631 građanin. Počelo je i štampanje glasačkih listića.

365

Štampanje glasačkih listića za ponovljene parlamentarne izbore je počelo u štampariji JP “Službeni glasnik”, u prisustvu predsednika Republičke izborne komisije (RIK) Dejana Đurđevića.

Izbori će biti ponovljeni na pet biračkih mesta u Nišu, po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Do zatvaranja tih biračkih mesta u sredu u 20 sati, traje predizborna tišina, kada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biće objavljeni 4. maja, kasno uveče, nakon ponavljanja izbora na 15 biračkih mesta, a konačni rezultat pošto sav izborni materijal stigne u Republičku izbornu komisiju (RIK).

Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila i prema rezultatima RIK-a sa 99,82 odsto biračkih mesta, poslanike u Skupštini Srbije imaće 11 izbornih lista, od kojih pet manjinskih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.