U Srbiji trodnevna žalost

VIDEO K9: Vlada Srbije je povodom smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, proglasila je trodnevnu žalost od danas do nedelje, 22. novembra.

0
18

Trodnevna žalost u Srbiji koju je Vlada proglasila do nedelje, 22. novembra, podrazumeva i emitovanje prigodnog programa kojeg medijske kuće moraju da se pridržavaju.

Prema Zakonu o obeležavanju Dana žalosti , nadzor na primenom odredbi koje se odnose na programe radio i televizijskih pružalaca medijskih usluga u vreme proglašenja Dana žalosti vrši Regulatorno telo za elektronske medije.

MEDIJSKI PROGRAM U DANIMA ŽALOSTI
“U danima žalosti potrebno da pružaoci medijskih usluga tokom pružanja medijske usluge emituju odluku o proglašenju Dana žalosti i o programu njegovog obeležavanja, obaveste javnost o skupovima sećanja koje povodom Dana žalosti organizuju nadležni organi, umesto humorističkih, zabavnih, rijalitija prisilnog okruženja, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i usklade detaljnu programsku šemu.”

U skladu sa odredbama koje se odnose na način obeležavanja Dana žalosti, preporučeno je emitovanje umetničke i instrumentalne muzike molskog tonaliteta, a regulator će, kako je saopšteno, u ovom slučaju direktno primenjivati odredbe Zakona o obeležavanju Dana žalosti

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.