U Srbiji popisano 880.000 građana za četiri dana

U Srbiji je za prva četiri dana popisa stanovništva popisano 880.000 građana izjavio je pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku Petar Korović.

0
51

Popisivači su dobro obučeni, spremno su izašli na teren u subotu i zato mogu da kažem da posao protiče bez ikakvih problema na terenu, rekao je Korović u emisiji “Kec na jedanaest” televizije K1.

On je naveo da građani besplatnim pozivom Popisnog info centra na broj 0800 444 005 mogu da dobiju sve potrebne informacije i upute eventualne sugestije.

Starija sugrađanka koja je uvređena i misli da popisivač nije uradio posao kako treba, javila se juče jer je u zgradi sa dvadesetak stanova popisivač kod nje došao poslednje, a ona se prva uselila, a uz to je i upravnik zgrade, naveo je Korović slučaj sa terena.

Rekao je da je slučaj rešen na taj način što je nju popisao šef popisivača, jer ona nije želela da to uradi popisivač koji je kod nje došao poslednji.

Popis stanovništva u Srbiji počeo je 1. oktobra, i do 1. novembra će više od 20.000 popisivača posetiti svako domaćinstvo u našoj zemlji.

Popis stanovništva radi se na 10 godina, a sprovodi se da bi se utvrdio tačan broj građana i njihovih potreba, što kasnije služi kao osnova za planiranje socijalne i ekonomske politike države. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.