ROK ZA LEGALIZACIJU ISTIČE 30. JANUARA

VIDEO K9: U Srbiji postoji čak 1300 000 nelegalizovanih objekata. Svi građani koji su do sada bepsravno izgradili neki objekta, imaju rok do 30 januara da Gradskoj upravi za urbanizam predaju svoje zahteve za legalizaciju. U Upravi kažu da proširenja rokova za predaju zahteva najverovatnije neće biti.

830

 

Zakonom o legalizaciji tačno je predviđeno koji objekti će moći a koji ne biti legalizovani. Svi objekti koji su izgrađeni na zemljištima nepogodnim za gradnju, i na javnim površinama, neće biti legalizovani.

Legalizovani objekat će moći biti upisan u zemljišne knjige i neće imati zabranu otuđenja. Zakon kaže da objekti koji ne budu leglizovani budu porušeni, kaže Raković. Da li će to biti tako još uvek se ne zna. U naselju Kamenjar postoji veliki broj bespravno izgrađenih kuća. U upravi kažu da su ti objekti sagrađeni u području koje je u nadležnosti Voda Vojvodine, i da bi bili legalizovani oni će tražiti saglasnost ovog preduzeća.

Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove u Novom Sadu do danas je primila oko 750 zahteva za legalizaciju objekata. Rok za podnošenje zahteva je 30. januar a u Upravi apeluju na sve građane da ne čekaju poslednji dan i stvaraju gužve. Zahtevi se mogu predati u Radničkoj broj 2 i u Gradskoj kući, ali i u mesnim zajednicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.