U spasavanju zavejanih Srbija pokazala jedinstvo

VIDEO K9. Tokom predhodnih dana u Vojvodini borili smo se sa posledicama snažnog vetra. Kako smo se borili i koliko jedinstvo smo pokazali, bila je tema emisije Otvoreni ekran. Naš gost u studiju bio je pripadnik Sektora za vanredne situacije koji je i sam učestvovao u akciji spasavanja.

759

U Sektoru za vanredne situacije kažu da je odluka o zabrani saobraćaja bila doneta na vreme, ali da vozači teretnih vozila nisu poštovali tu odluku, te su napravili dodatne probleme, ionako već zavejanim vozilima.

Dončevski naglašava da su sve službe bezbednosti i Srbiji ovaj put pokazale jedinstvo i samo zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo žrtava.
 
U Sektoru za vanredne situacije smatraju da smo ovaj put pokazali jedinstvo i najbolju organizaciju do sada. Ipak, mnogi rizici i mnoge vanredne situacije mogle bi biti izbegnute kada bi spasilačke ekipe imale bolju opremu.
 
Spasilačko vatrogasne jedinice se ipak nadaju da će neko od nadležnih imati raumevanja za njih i da će uskoro uspeti da obnove opremu i tehniku. Dončevski je podsetio da Srbija nije jedina zemlja koja se suočava sa vanrednim sitaucijama, i da su požari, poplave, smetovi, nešto na šta se mora računati, ali su takođe i nešto o čemu se mora misliti na vreme.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.