U šoping i sa plićim džepom na Najlon pijaci

VIDEO K9: Hiljade Novosađana i ne samo njih, naoružanih kesama, torbama, pa čak i manjim koferima i proteklog vikenda ranom zorom našlo se na Najlon pijaci, koja je zahvaljujući prodaji polovne robe i antikviteta postala najposećenije mesto za prodaju polovne robe.

5991

U plitak džep ne staje puno, a i ono što stane u sve većem broju je polovno, reciklirano i felerično. U zemlji koja zbog slabe kupovne moći stanovnika, ne iznenađuje podatak da sve veći broj građana pazari već nošenu ili garderobu i obuću sa greškom. U gotovo svim sredinama, svedoci smo, otvoreno je po nekoliko prodavnica sa artiklima iz „druge“ ruke, cvetaju radnje sa robom sa carine, a poseban fenomen predstavlja novosadska „Najlon“ pijaca, koja tokom vikenda okupi nekoliko hiljada ljudi.

Posebno su zanimljivi pijačni dani petkom i subotom kada se na malobrojnim tezgama, a posebice na pijačnom betonu, mogu naći tone markirane polovne robe, što kvarnih, što ispravnih kućnih aparata i tehničkih uređaja, alata i bezbroj sitnica i đinđuva. Tako se recimo pegla može kupiti za 300, kasetofon za 100, polu-potrošen dolče gabana parfem za 200, Logitekov miš za kompjuter za 40 , a čitav, doduše vremešniji, lap top za, neverovatnih, 900 dinara. Za one baš malo teške pri plaćanju, nije zgoreg pomenuti, bezmalo svaka cena se da korigovati. Naravno, ako ste „ozbiljan“ kupac.
Proizvodi i roba koja se može kupiti na popularnom „Najlonu“, mahom je iz inostranstva, zbog čega veliki broj potrošača veruje da će tamo pronaći kvalitetnu garderobu, pa čak i renomirane svetske brendove. Među mnoštvom trgovaca polovnjacima sa stranim pasošima, međutim, sve je više i onih koji sopstvene proizvode rađe nude na pijaci, nego u butiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.