U slavu sporta

VIDEO K9: Danas je u Novom Sadu održana manifestacija pod nazivom „U slavu sporta“, u organizaciji Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

0
38

Danas su u Amfiteatru Spensa, u organizaciji Asocijacije sportskih veterana Novog Sada, svečano dodeljene plakete za jubileje – 50, 40, 30 i 20 godina od ostvarenog vrhunskog rezultata na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice za poseban doprinos radu Asocijacije i za afirmaciju novosadskog sporta.

Iz Gradskog veća za sport i omladinu su naglasili da im je važno da osluškuju potrebe veterana, ali i da stvaraju dobre uslove za nove sportiste.

Ovom prilikom prisutni su imali priliku i da pogledaju dokumentarni film pod naslovom „Novosadski olimpijci“, autora Dobrivoja Antonića, a nakon dodele plaketa, proglašeni su i  počasni članovi Asocijacije.

Platinasta plaketa za jubilej 50 godina za 2021. godinu uručena je Olgi Gere Pulić za osvojene srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u atletici 1962. i 1966. godine, Gizeli Farkaš za osvojenu srebrnu medalju na EP u atletici 1967. godine, Mariji Veger za osvojenu srebrnu medalju 1968. godine na EP u košarci, Stanki Stošić za srebrnu medalju  na EP u košarci 1968. godine, Ankici Bašić i Ireni Gal Molnar za osvojene srebrne medalje na EP u košarci 1970. godine.

Zlatne plakete za jubilej 40 godina dobili su Valerija Sabatka za osvojenu srebrnu medalju u streljašvu 1974 godine na Svetskom prvenstvu, Pavle Bajčetić za osvojenu srebrnu medalju u sambou 1974. godine, bokser Tadija Kačar za osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 1978. godine, Janoš Juhas za srebrnu medalju na prvenstvu u streljaštvu 1978. godine i Dragan Nišić za bronzanu medalju osvojenu 1979. godine na Evropskom prvenstvu.

Srebrnu plaketu za jubilej 30 godina dobili su karatista Zoran Todorović za osvojenu bronzanu medalju na EP 1992. godine i Aranka Binder za osvojenu srebrnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Specijalnu plaketu za poseban doprinos i podstrek radu Asocijacije na prezentaciji i afirmaciji tradicije sporta našeg grada dobio je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta,  a za počasne članove porglašeni su bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar odbrane i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.