U slavu Mike Antića

VIDEO K9: Povodom godišnjice rođenja pesnika Miroslava Mike Antića, delegacija grada i učenici novosadskih škola položili su vence na grob pesnika, a potom i na njegovu bistu u Dunavskom parku. U Novom Sadu je od 12. do 16. marta u toku manifestacija „Antićevi dani“ koja se održava na više lokacija u gradu.

246

Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar, filmski stvaralac i jedan od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture, istaknuto je prilikom polaganja venaca na grob pesnika na Gradskom groblju.

“Ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom”, rekao je tom prilikom Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Tokom manifestacije „Antićevi dani“, koja je svečano otvorena 12. marta, upriličeni su brojni kulturni sadržaj na više lokacija u Novom Sadu.

Poslednji dan manifestacije, petak 16. mart, biće obeležen uručenjem nagrade „Miroslav Antić“ Nenadu Šaponji za zbirku pesama „Izgledam, dakle nisam“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.