U školu od ponedeljka

VIDEO K9: Osnovci i srednjoškolci u školske klupe vraćaju se u ponedeljak, 18. januara, a nastava će se odvijati po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine. Ministarstvo prosvete poslalo je obaveštenje školama i ponovo prosledilo stručna uputstva za organizaciju i realizaciju nastavnog rada, koja je Krizni štab usvojio 11. avgusta.

0
19

Na sednici Kriznog štaba u ponedeljak odlučeno je da drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce počne 18. januara, a nastava će se u drugom polugodištu odvijati prema modelu za koje su se škole opredelile na početku školske godine. U Osnovnoj školi Kosta Trifković u Novom Sadu kažu da je škola očišćena, dezinfikovana i da je sve spremno za povratak đaka.

Ovu školu trenutno pohađa 1.351 đak, a upravo zbog velikog broja učenika u odeljenjima, nastava u drugom polugodištu vršiće se po kombinovanom modelu, kaže Spasojević.

Niži razredi imaće raspored časova koji je usklađen sa Predlogom rasporeda časova Ministarstva prosvete po preporuci organizacije rada škole iz avgusta meseca, dok će predmetna nastava počinjati u 12,30 časova.

Nastavni sadržaji su već usklađeni sa Pravilnikom o posebnom programu rada škole u ratnim i kriznim uslovima, napominje Spasojević, pa je delom nastavni sadržaj sažet u skladu sa modelom rada koji je izabran tokom pripremem za ovu školsku godinu, odnosno pre prvog septembra i kao takav mora da se prati do završetka školske godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.