U sećanje na legende fudbala

VIDEO K9: "U SEĆANJE NA: Paolo Rosija i Sinišu Mihajlovića" naziv je izložbe koja će, nakon večerašnjeg svečanog otvaranja, biti postavljena do 25. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

0
77

Ikone srpskog, italijanskog i internacionalnog fudbala posetioci će moći da upoznaju kroz memorabilije, virtualnu stvarnost, originalne dresove, intervjue, fotografije, dokumenate i trofeje predstavljene na ovoj izložbi.

“Ovo je zaista putovanje u živote ove dve ikone. Sa italijanske strane, Paolo Rosi je, naravno, nacionalni heroj, osvojio je Svetski kup 82, zlatna lopta, zlatna kopačka, a takođe je život Paola za Italijane zaista uzbudljiv i o njemu je napisano mnogo knjiga i napravljeno mnogo filmova i posetioci ove izložbe naći će sve o njegovom životu”, rekao je Marko Skembri, direktor izložbe.

Detinjstva slavnih fudbalera, njihova odrastanja, fudbalske karijere i uspesi dočarani su na ovoj jedinstvenj izložbi koju je u 18 časova otvorio ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, uz prisustvo ambasadora Italije i članova porodice Siniše Mihajlovića.

“Život Siniše Mihajlovića, dozvolite mi da se zahvalim njegovoj porodici koji su nam dali priliku da prikažemo mnogo malih uspomena na Sinišu. Imamo slike, bedž, majicu, zlatni ključ zlatnog grada Novog Sada, posthumnu medalju časti Srbije i Republike Srpske u Bosni i Hercegovini i, takođe, imamo veliki doprinos njegovih prijatelja”, kazao je Skembri.

Siniša Mihajlović bio je ambasador srpskog fudbala, naročito u Italiji, ali i širom sveta, istakao je Skembri.

“Za nas je postavljanje ove izložbe u Novom Sadu veliko zadovoljstvo, a sada je red na vas da dođete u Muzej savremene umetnosti da je posetite i odate počast ovim šampionima koji su nas, nažalost, prerano napustili”, naveo je Skembri.

Organizatori izložbe su World camp international, Ambasada Italije u Srbiji, Italijanski Institut za kulturu u Beogradu, a pokrovitelji Autonomna Pokrajina Vojvodine, Ministarstvo kulture. Tokom trajanja izložbe vrata Muzeja savremene umetnosti Vojvodine biće otvorena za posetioce svakog dana od 11 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.