U SAD broj umrlih od korona virusa prešao 200.000

Broj američkih žrtava korona virusa u utorak je prešao 200.000 – što je podatak koji je bio nezamisliv pre osam meseci, kada je bolest stigla do najbogatije zemlje sveta, piše danas Glas Amerike (VOA).

0
30

“Potpuno je nezamislivo da smo stigli do ove tačke“, izjavila je za agenciju AP Dženifer Nuzo, istraživač javnog zdravlja sa Univerziteta Džons Hopkins.

Broj od 200.000 – daleko najveći bilans žrtava virusa u celom svetu – objavio je institut Džons Hopkins, na osnovu podataka koje dostavljaju zdravstvene vlasti pojedinačnih američkih država.

Međutim, veruje se da je stvarni broj znatno veći, delimično zato što su mnogi smrtni slučajevi od Kovid-19 verovatno u početku bili pripisani drugim uzrocima.

Broj umrlih u SAD trenutno je 67 puta veći od broja žrtava terorističkih napada 11. septembra i približno je jednak populaciji Solt Lejk Sitija ili Hantsvila u Alabami.

Svakog dana, u proseku od virusa umire 770 ljudi a model koji je razvio Univerzitet Vašington predviđa da će se ukupni broj žrtava u Americi udvostručiti na 400.000 do kraja godine, kako se škole i fakulteti ponovo otvaraju i dolazi hladno vreme.

Vakcina verovatno neće biti šire dostupna do 2021, navodi VOA. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.