U rekama aktivne babuške i deverike

VIDEO K9: Na našim rekama i kanalima u toku je zabrana ribolova na kečigu i štuku, uskoro i na smuđa, pa ribolovcima nije ostao veliki izbor ukoliko odluče da izađu na vodu.

0
417

Vremenski uslovi ne igraju veliku ulogu u odluci strasnih ribolovaca da izađu na reke. Moraju, međutim da vode računa o tome šta pecaju, naročito u ovo vreme, kada su aktuelne zabrane ribolova na vrste koje su u mrestu, a to su kečiga i štuka, a uskoro i smuđ.

“Kanali su tokom ovih toplih dana dobili dosta temperature i nešto je aktivnija riba u kanalima , pogotovo u tim malom plićim kanalima. Za Novosađane da kažemo Petrovački kanal ili trijangla, ili kanal koji ide od Rumenke, znači mogu se loviti lepi primerci babuške naravno na hranilicu fider tehnikom, ali i bela riba, čak deverika, ulovljeni su lepi primerci deverike čak do kilograma na primer”, kazao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Kako kaže Jovanović, deverika, kao i ostale hladnokrvne životinje, trenutno uživa u površinskim slojevima vode koji su topliji, tako da ribari za pecanje bele ribe mogu u ovim danima koristiti površinsku hranu, koja stvara ‘oblake’ na površini vode, te se riba vrlo lako primami.

“Što se tiče babuške, ona naravno da nije u nikakvoj zabrani, ni količinskoj ni mresnoj, ni u veličini. Babuška je počela na kanalima da radi negde uz trsku, možemo očekivati lepe primerke babuške, da bi razbili ovaj zimski period, pa da bi imali i neko zadovoljstvo ribolova”, rekao je Jovanović.

U Ribolovačkom savezu Vojvodine poručuju ribolovcima da se, dok čekaju lepo vreme i pravu sezonu ribolova, pripremaju za predstojeći Sajam ribolova koji ih očekuje u martu i gledaju da što spremniji dočekaju sezonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.